Bibiana » Specials » Afvallen

Afvallen doe je zo

Afvallen doe je zo Afvallen is niet altijd even makkelijk. Er zijn veel verschillende dieeten zoals het 40 punten dieet, het eierendieet, dr phil dieet, koolhydratendieet etc. Wat voor de een de ideale manier is om af te vallen, hoeft voor een ander niet te werken. Vaak gaan mensen massaal aan één nieuw dieet, maar al snel zal duidelijk worden dat dit dieet niet voor iedereen werkt.

Welk dieet?

Niet ieder dieet werkt hetzelfde bij verschillende personen. Wat voor de een prima werkt, werkt voor de ander juist averechts. Veel mensen hebben goede ervaringen met het koolhydratendieet, iets wat ook terug komt in het dieet van Atkins. Maar er zijn ook mensen die hier juist van aankomen, en beter calorieën kunnen gaan tellen zoals bij het 40 puntendieet. Waarom sommige dieeten niet lijken te werken bij bepaalde personen, heeft te maken met de stofwisseling en de manier waarop het lichaam met voedingsstoffen omgaat.

Snel afvallen

Een populair dieet is het crashdieet waarbij binnen 1 week al snel 5 kilo afvallen wordt beloofd. Hoewel dit voor sommigen haalbaar is, komen de kilo's er al heel snel weer bij. Het lichaam gaat tijdens en na een crashdieet in de spaarstand, omdat het van mening is dat er hongersnood dreigt. De verbranding gaat op een laag pitje. Wie na een crachdieet weer normaal gaat eten, zal dankzij die spaarstand een lage verbranding hebben met een verhoogde opname van vet. Daarnaast is een crashdieet vaak erg ongezond door het ontbreken van essentiële vitaminen en mineralen.

Afslankpillen

Bepaalde afslankpillen zoals alli kunnen ondersteunend werken tijdens het afvallen. Alleen afvallen met behulp van een afslankpil zal niet werken: zelf moet er goed opletten worden op de voeding en voldoende beweging. Een pil als alli verminderd de opname van vet uit voedsel, waardoor het teveel aan vet met de ontlasting naar buiten komt. Andere afslankpillen hebben weer andere effecten op de spijsvertering en de stofwisseling.
Het eierendieet

Het eierendieet

We willen afvallen en zoeken alle mogelijke methodes hiervoor. Een van deze methodes is het eierendieet. Hoewel bij eieren gelijk gedacht wordt aan cholesterol, blijkt dat wel allemaal mee te vallen.…
Gepubliceerd door Bibiana op 27-04-2010, laatst gewijzigd op 27-10-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.