Bibiana » Specials » Leven met kanker

Leven met kanker

Leven met kanker Leven met kanker: in deze special vindt U bijna alle vormen van kanker met uitgebreide symptomen, oorzaken, behandelingen en prognoses. Heeft U vragen of opmerkingen, dan kunt U dit onderaan het artikel bekend maken, of een email sturen naar de infoteur. De diagnose kanker is gesteld. En dan? Het leren leven met kanker valt niet mee. Afhankelijk van het stadium waarin de kanker zich bevind, zullen er een of meerdere behandelingen plaats vinden. Deze behandelingen kunnen divers zijn, zoals:
  • operatie
  • immunotherapie
  • laserbehandeling
  • inwendige bestraling
  • uitwendige bestraling
  • chemokuur
  • bepaalde medicijnen
  • zalven
Naast de behandelingen, die veel tijd in beslag nemen door het reizen naar het ziekenhuis, zal ook de nazorg veel van de patiënt vergen. De meeste behandelingen hebben een of meerdere bijwerkingen of kennen een genezingsproces. Familie en vrienden worden nauw bij de kanker betrokken, en ook binnen het gezin vinden de nodige veranderingen plaats. Werk en hobby kan ineens op de achtergrond komen te staan. Bij ieder artikel staan de behandelmethoden.

Prognose

Het eerst wat de patiënten willen weten is antwoord op de vraag: "kan ik genezen en hoe lang heb ik nog te leven?". Dit is geheel afhankelijk van het stadium waar de kanker zich in bevind, de grootte van de tumor, of er uitzaaiingen zijn en het soort kanker. Per artikel word de prognose besproken.

Persoonlijke verhalen

Alle artikelen worden voorzien van een persoonlijk verhaal, van patiënten zelf of van nauw betrokkenen. Omdat het schrijven van het eigen persoonlijke verhaal tijd kost, vraag ik uw geduld. Ook zal ieder persoonlijke verhaal aangepast worden door de infoteur tot een goed leesbaar verhaal, en daarna ter goedkeuring worden aangeboden aan de schrijfster of schrijver. Ook dit vergt tijd. Het kan daarom voorkomen dat een artikel nog niet up to date is, mijn excuses hiervoor.

Meer weten?

De KWF kankerbestrijding zet zich in voor patiënten met kanker. Hier kan men terecht voor raad en steun. KWF kankerbestrijding krijgt geen geld van de overheid maar wordt gesteund door bedrijven, vrijwilligers en de bevolking. Van elke opgehaalde euro gaat er 81 cent rechtstreeks naar kankerbestrijding.